Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що робити українцям, які зараз перебувають за кордоном і збираються повернутися додому.

Про таке він розповів під час екстреного брифінгу.

Відтак, за його словами, українцям, які зараз перебувають за кордоном і хочуть повернутися, потрібно спробувати прихати додому до 17 числа або зареєструватися в системі МЗС ДРУГ.

"Спробуйте повернутися в Україну до 17 числа. Якщо ви бачите, що у вас не виходить це зробити, негайно зареєструйтеся в системі МЗС ДРУГ - так і називається, ДРУГ - "Добровільна реєстрація українських громадян". І ми будемо бачити, що ви залишаєтеся і вам потрібна наша допомога. Паралельно зверніться до консульської установи або посольство України в тій країні, де ви залишилися", - сказав він.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також міністр добавив, що після того, як українці зареєструються, вони зуміють побачити, кому саме потрібна буде допомога:

"Коли ми побачимо цю картинку - де хто знаходиться і в якій кількості - ми зможемо формувати і встановлювати контакт з цими людьми і починати формувати групи".

Нагадаємо, раніше Знай.ua писав, що співробітник ВООЗ розкрив страшну правду про коронавірус: влада Китаю намагалися під тиском змусити його замовкнути, зменшивши масштаби трагедії, однак він знайшов спосіб розкрити світові правду. Все набагато гірше, ніж ми з вами думали...

Також портал Знай.ua писав, у Британії шукають добровольців, які за гроші будуть готові заразитися коронавірусом, щоб допомогти знайти вакцину від нової хвороби.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Італії з-за карантину люди спустошили полиці супермаркетів