В Україні на 17 березня коронавірус підтвердили у 7 осіб. Однак досі в українців виникає питання про те, як краще захиститися від інфекції і як зможе допомогти в цьому медична маска.

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила свої рекомендації щодо носіння на вулиці медичних масок. Про це написали на офіційному сайті ВООЗ.

Медики наголосили, що людям без симптомів гострого респіраторного захворювання не потрібно надягати маски, так як це безглуздо.

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

У ВООЗ рекомендують надягати на вулиці маски тим, хто має ознаки ГРВІ та людям, які доглядають за пацієнтами з кашлем, пропасницею, нежитем, підвищеною температурою тіла.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У ВООЗ відзначають, що медичні маски з аптек є одноразовими і їх необхідно міняти раз в дві години.

Крім того, люди, які доглядають за пацієнтами, важливо міняти маску після кожного пацієнта.

Медики в черговий раз відзначили, що медичні маски не є панацеєю і вірусні частинки можуть перебувати на предметах. Зокрема, найбільш небезпечними є грошові купюри, смартфони, клавіатура, сушарки для рук в громадських туалетах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус вже в Києві, двоє інфікованих доставили в лікарню.

Як повідомляв Знай. ua, українцям розповіли, як зробити антисептик від коронавіруса будинку.

Також Знай. ua писав, що Атаманюк вказав на наслідки епідемії коронавіруса в Україні.