Через закриття кордонів у зв'язку з поширенням коронавірусу між Чехією та Польщею в автобусі третю добу перебуває 71 громадянин України. Люди опинилися в пастці, оскільки Чехія їх не приймає назад, а Польща не пускає на свою територію. Пасажири жаліються, що у них закінчилася їжа, майже немає зв'язку, а дехто навіть втрачає свідомість.

Українці їхали рейсом "Прага-Київ і застрягли на кордоні між Польщею і Чехією. Людей майже не випускають з автобуса, навколо якого чергують озброєні люди. З салону випускають не більше двох осіб і то по потребі.

Українці на кордоні Чехії та Польщі, скріншот
Українці на кордоні Чехії та Польщі, скріншот

Українське консульство кинуло цих людей напризволяще. Люди втомлені, оскільки вже 3 доби нормально не відпочивали і не харчувалися. У паніці люди не знають, що їм робити. Пасажири записали кілька відеозвернень до президента Володимира Зеленського.

Варто зауважити, що посольство України в Чехії надіслало їм повідомлення, в якому на 19 березня анонсований поїзд з чеського міста Богумин до польського Перемишля, під кордон з Україною. Звідти їх обіцяють вивезти додому поїздом Укрзалізниці. Через територію Чехії також можна проїхати транзитом на своєму авто.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За інформацією дипломатів Прага дозволяє транзит для громадян і резидентів сусідніх країн за умови підписання зобов'язання про транзитний перетин кордону. Однак проблема в тому, що Чехія не межує з Україною і, відповідно, далі треба їхати через Угорщину чи Словаччину, які вже закрили свої кордони.

Пропускні пункти на кордоні, скріншот: YouTube
Пропускні пункти на кордоні, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зробив заяву у Верховній Раді щодо коронавірусу. За яких умов в Україні введуть надзвичайний стан через коронавірус. Шмигаль заявив про повну готовність.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чим обернеться коронавірус для України, Романенко показав основні виклики Зеленському

Також "Знай.ua" писав, Раду відправляють на карантин через коронавірус — Білецький з Нацкорпусу поставив вимогу. Національний Корпус домігся призупинення роботи Верховної Ради