Популярний український педіатр Євген Комаровський розповів про прогулянках з дітьми під час карантину. Відповідні рекомендації він опублікував на своєму Telegram-каналі.

Доктор Комаровський вирішив відповісти на питання – чи можна гуляти з дітьми? Педіатр переконаний, що можна, але важливо дотримуватися деяких правила:

- під час прогулянки ви не контактуєте з іншими людьми;

- діти спілкуються невеликими групами (до 5 осіб) під наглядом дорослих, які дотримують дистанцію;

- ви маєте можливість залишити власну оселю не вступаючи в контакти з іншими людьми і не облизуючи по дорозі двері, поручні, кнопки і т. д.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

- ви знаєте, як правильно відкривати двері, як натискати кнопки ліфта, ви маєте з собою санитайзер і знаєте, як ним користуватися, ви готові, зрештою, пройтися по сходах пішки, уникаючи усіма облапаной і в більшості випадків практично не вентильованим кабіни ліфта;

- ви розумієте, що ліс і парк це хоч і далі, але набагато краще, ніж лавочка біля під'їзду.

Євген Комаровський, скрін з відео
Євген Комаровський, скрін з відео

Комаровський зазначив, що зараз дорослі можуть кооперуватися і поки одна мама грає з двома дітьми, друга може виспатися і відпочити від "подвигу материнства".

"Звертаю увагу: діти, позбавлені свіжого повітря, дадуть таку кількість бронхітів, тонзилітів, дерматитів, астм, загострення алергії і т. д. і т. п., що коронавірус здасться вам милою і привабливою болячкою", - стверджує Комаровський.

Лікар додав, що це думка приватної особи, яке засноване на знанні медицини та здоровому глузді.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доктор Комаровський дав найважливіший рада в боротьбі з коронавірусом.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський попередив батьків про шкоду гаджетів для малюків.

Також Знай. ua писав, як відрізнити коронавірус від грипу та застуди.