Відомий лікар Євген Комаровський, який не пішов до команди "Слуги народу" заявив, що йому, аби допомагати українцям і надалі не потрібно брати участь у політичних процесах. також лікар розповів, які процеси насправді відбувають на тлі гучної медичної реформи та що замовчує очільниця МОЗ Уляна Супрун.

За словами Комаровського, наші аптеки переповнені препаратами, які насправді не лікують, як їх любить називати педіатр - "фуфломіцини". А також розповів, як з цим можна боротися, - пише "vesti".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Євген Комаровський

"Якщо говорити про ліки без доведеної ефективності, які ми називаємо "фуфломіцінамі", то вони масово продаються там, де створені умови для їх реалізації. А це - юридична безправ'я і злиденне становище лікарів, які зацікавлені в продажу ліків за відсотки. Крім того, деякі категорії населення не йдуть до лікаря, а йдуть в аптеку за порадою і ліками. А фармацевти дають ліки, від яких ні холодно ні жарко - безпечні, нешкідливі, але на яких можна заробити", - говорить Комаровський.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Але не лише в малоефективних ліках всі біди населення. Комаровський також звернув увагу на те, аби українцям була оступніша медицина, зокрема ліки. у першу чергу потрібно достойно оплачувати працю лікаря.

"Пацієнт повинен строго виконувати призначення лікаря, а сучасний, забезпечений лікар не повинен виписувати непотрібну і дорогу дурницю. А сьогодні чим більше пацієнт витратить на рецепт, тим більше повернеться аптекаря і лікаря", - додав він.

За словами Комаровського, реформа медицини в нашій країні йде за неправильною моделлю, коли лікарям доводиься виживати за рахунок наших хворою та витрачених на виписані ліки гроші.

"Тепер питання, що утримає в Україні лікаря з досвідом, зі знаннями, в тому числі і іноземних мов, що володіє сучасними протоколами лікування і отримує в місяць 500 доларів ?! Зі своїми знаннями він може отримувати в Польщі мінімум 2000 євро. Притому що ми в Україні запрошуємо фахівців з-за кордону і платимо їм стільки ж, скільки і у них, а то і більше", - підкреслив лікар.

Нагадаємо, Комаровський розповів, чому підтримує Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі розповіли, які напої найкраще підійдуть для дітей у спеку.

Також Знай.ua писав про те, що Комаровський розповів, як впоратися з головною проблемою першокласників.