"Борт №1" - літак президента України, сів у Борисполі, доправивши з Австрії 33 наших співвітчизників, які не могли дістатися на батьківщину через закриття кордонів у зв'язку з карантином.

Про це повідомляє прес-служба Офіса президента.

Зазначається, що спецборт вирушив до Відня для евакуації українських громадян, серед яких - 18 жінок, п’ятеро дітей та люди літнього віку.

З Австрії евакуювали 33 українців фото:president.gov.ua
З Австрії евакуювали 33 українців фото:president.gov.ua

Перед посадкою у літак пасажирів оглянули медики, їм провели скринінг на ознаки можливого захворювання коронавірусом. На борт були допущені лише люди без симптомів ГРВІ.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після прибуття до Києва пасажирів також оглянуть лікарі.

Повідомляється, що всі евакуйовані громадяни відправлені на 14-денну самоізоляцію. За її порушення передбачена відповідальність.

Зазначається, що на домашній карантин будуть відправлені люди без симптомів ГРВІ та з негативним результатом тесту на COVID-19.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які заходи запроваджують за порушення карантину в різних країнах світу

Як повідомляв портал Знай.uа, карантин триватиме і після 3 квітня: десятки тисяч потенційно заражених повернулися в Україну

Також портал Знай.uа писав,українцям на карантині повернуть 50% зарплати