Коронавірус розбурхав інформаційний простір у всьому світі. Де гучний інфопривід – так і величезна кількість фейків. Користувачі поширюють їх з величезним задоволенням. Розглянемо топ-5 “вкидань”, які з'являлися в соціальних мережах або в ЗМІ України за останні тижні.

1. Дезінфікуючі вертольоти. В Instagram поширювалася “новину” про те, що в один з вечорів будуть скидати агресивні хімічні речовини для дезінфекції вулиць, і рекомендували закрити вікна. Зрозуміло, ніхто нічого не скидав.

2. Поліція проти школярів. По Україні розсилали повідомлення батькам про те, що поліцейські отримали завдання затримувати всіх підлітків, які не дотримуються карантин. В Національній Поліції зазначили, що інформація не має нічого спільного з реальністю.

3. В'язниця за вихід дитини на вулицю. Ще одна кумедна розсилка, в якій говорилося, що українці можуть отримати реальний тюремний термін, якщо їх дитина вийде на вулицю. Ювенальна превенція спростувала цей фейк.

4. Штраф за вихід на вулицю. Панікери у соціальних мережах розкручували фейк про те, що людина, який вийде на вулицю до закінчення карантину, отримає штраф у 5 тисяч гривень. Зрозуміло, ніяких заборон на вихід на вулицю в офіційних документах немає.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

5. Коронавірус в Харкові. Фейк від депутата Радзинського. Він вирішив зловити хайп і роздати безкоштовно 1000 медичних масок. В результаті вийшла зовсім нехороша ситуація з великим скупченням людей. Будь і в правду коронавірус у Харкові, на площі могла заразитися чимало жителів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що епідемія короновируса в Південній Кореї завершилася.

Також портал "Знай.uа" писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.