В Україні хворих на коронавірус розпочнуть розміщати в приватних лікарня, щоправда, це лише за умови, що в державі буде введений надзвичайний стан через цю інфекцію.

Про таке під час брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Відтак, за його словами, наразі у міністерстві розробили кілька сценаріїв реагування на епідемію.

Перший сценарій полягає в госпіталізації близько 20% хворих при тому, що близько 70% перехворіє легкими формами, а медична допомога надаватиметься в цих випадках амбулаторно при домашній самоізоляції.

Віктор Ляшко, кадр з відео
Віктор Ляшко, кадр з відео

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Щодо другого варіанту, то в разі досягнення певної кількості хворих на коронавірус, їх почнуть госпіталізувати за межі стаціонарних відділень або інфекційних лікарень. Йдеться про перепрофільовані терапевтичні заклади, які зможуть приймати тяжкохворих для забезпечення інтенсивної терапії.

"Третій сценарій передбачає, що в разі введення надзвичайного стану можна буде залучати приватні заклади", - підкреслив Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які заходи запроваджують за порушення карантину в різних країнах світу

Як повідомляв портал Знай.uа, карантин триватиме і після 3 квітня: десятки тисяч потенційно заражених повернулися в Україну

Також портал Знай.uа писав, що українцям на карантині повернуть 50% зарплати