Влада самопроголошеної "ДНР" 21 березня повністю закриває рух через лінію розмежування з підконтрольними Україні територіями. Раніше Росія заборонила в'їзд мешканцям Донбасу без російського паспорта, а Україна пускає тільки тих, в кого є реєстрація на підконтрольній Києву території.

Рішення закрити КПВВ бойовики "ДНР" пояснили тим, щоб не допустити поширення у "республіці" коронавірусу. Водночас у Донецьку стверджують, що у них досі не зареєстрували жодного випадку цього захворювання. Така ж ситуація і в Луганську.

Донбас, скріншот: ООС / Facebook
Донбас, скріншот: ООС / Facebook

Слід зауважити, що офіційно на підконтрольних уряду України територіях Донбасу 18 березня зареєстрували одного хворого на коронавірус — у Маріуполі. Крім того, раніше повідомлялося про десятки зафіксованих хворих на території "ДНР", зокрема у Горлівці. З цієї причини штаб Операції об'єднаних сил ще з 16 березня суттєво обмежив рух через лінію розмежування з "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, українська сторона заборонила в'їзд на підконтрольні Києву території тим, у кого немає тут реєстрації. Натомість виїзд на території "республік" дозволили тільки тим громадянам, у яких є реєстрація на непідконтрольних територіях. У Державній прикордонній службі України заявили, що пасажирський та транспортний потік через лінію розмежування в останні дні скоротився на 90% - з понад 40 тисяч на добу до 3,3 тисячі. А з 21 березня після рішення влади "ДНР" має припинитись повністю.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Водночас, офіційно в "ЛНР" стверджують, що хворих на коронавірус у них немає і поки не заявляли про повну зупинку руху через лінію розмежування по єдиному пункту пропуску у Станиці Луганській. За добу після обмеження з українського боку там лінію перетинають 700 людей.

Своєю чергою 18 березня Росія закрила в'їзд у країну для іноземців до 1 травня. Ця заборона стосується і мешканців обох самопроголошених республік. Проте влада ОРДЛО повідомила мешканцям, що до Росії все ж таки будуть пускати тих, хто вже встиг отримати російські паспорти та має дозвіл на проживання в Росії. Виїхати туди також зможуть організовані групи для отримання паспортів РФ.

Донбас, кадр з відео
Донбас, кадр з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, три смерті за тиждень — грип вбиває українців не гірше, ніж коронавірус

Як повідомляв портал "Знай.ua", хворий на коронавірус українець повіз туристів за кордон і приховав контакти — тепер справою займеться СБУ

Також "Знай.ua" писав, у Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавірусу — відео. Серед бабусь та дідусів зареєстровано найбільше смертей по всьому світу