20 березня Кабінет міністрів України прийняв рішення ввести режим надзвичайної ситуації в Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Так, відповідні рішення були прийняті регіональними комісіями з питань ТЕБ та НС і націлені на протидію поширенню коронавірусу в Україні.

"Ніяких нових обмежень поки не передбачається. Режим надзвичайної ситуації покликаний мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням Covid-19", - йдеться в повідомленні.

скріншот з Telegram Шмигаля

Надзвичайна ситуація – режим повної готовності до небезпеки, координація всіх зусиль для забезпечення безпеки громадян. Уряд зобов'язаний організувати штаби та інформувати населення.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Що стосується надзвичайного стану, то його може ввести своїм указом лише президент, а зобов'язана затвердити Верховна Рада. Цей режим передбачає комендантську годину, тотальну перевірку документів, обмеження роботи ЗМІ тощо.

коронавірус в Україні, фото: РБК
коронавірус в Україні, фото: РБК

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше мер столиці Віталій Кличко дав екстрений брифінг: стан заражених коронавірусом і коли завезуть маски до Києва.

Як повідомляє портал "Знай.uа", стало відомо про перший випадок зараження коронавірусом Covid-19 у Львові.

Також "Знай.uа" писав, що киян безкоштовно перевірять на коронавірус - куди звертатися, щоб спати спокійно.