Кабінет міністрів України повідомив, що планує у квітні місяці нарахувати додаткові 1 тисячу гривень усім пенсіонерам, чия пенсія менша 5 тисяч гривень. Приводом для додаткової виплати став запроваджений для боротьби з пандемією коронавірусу карантин.

Про це заявила міністерка соціальної політики України Марина Лазебна в ефірі програми "Право на владу".

Лазебна уточнила, що таку допомогу отримають люди з інвалідністю, діти з інвалідністю, соціальні пенсіонери. Крім того, офіційно проголошено, що у разі невчасної оплати комунальних послуг, ні пеню не нараховуватимуть, ні субсидію не забиратимуть.

Останнє критично важливо для українських пенсіонерів, які полюбляють вчасно оплачувати платіжки зібравшись разом у банку. Щоб уникнути натовпів та підвищеного ризику підхопити хворобу, політики голосно закликали пенсіонерів почекати з оплатою комунальних послуг.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що в Україні введено карантин, який триватиме до 3 квітня, проте всі ознаки вказують на подальше продовження цього превентивного засобу. Головна мета уряду - тягнути час, щоб українські лікарні змогли надати кваліфіковану допомогу усім хворим. На жаль, у групі ризику - люди похилого віку та люди з хронічними захворюваннями легень та серцево-судинної системи.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Верховна Рада ухвалила закон для запобігання коронавірусу — без метро, автобусів і ресторанів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", три реформи і нуль пенсії: як нараховуватимуть виплати у 2020, і хто зможе вийти на заслужений відпочинок.

Також "Знай.ua" писав, що лікар наклав на себе руки, коли дізнався, що заразився коронавірусом.