По всій Україні священики проводять хресні ходи, направлені на боротьбу з епідемією коронавірусної хвороби COVID-19. Через міркування безпеки, піші марші були замінені на проїзди автоколон. Такі інциденти були зафіксовані в Черкасах, Одесі, Запорізькій і Закарпатських областях.

У Черкасах зафіксували на пікапі групу священнослужителів з хоругвами, які окропляли святою водою вулиці.

У Бердянську Запорізької області священники УПЦ МП забралися у вантажівку, а до процесії також долучилося близько десятка автомобілів-іномарок. Автомобілі виставили у вікна ікони, деякі їхали з хоругвами. Священники покропили вулиці і в цьому місті.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У селі Поляна Закарпатської області процесія відбувалася відносно скромно. В автомобілі УАЗ їхало двоє представників православної церкви, вони також поливали вулиці водою.

В Одесі ж церемонія пройшла на високому рівні, однак, не може запропонувати настільки яскраві кадри. Агафангел, Митрополит Одеський УПЦ МП, об'їхав місто на автобусі у супроводі групи кліриків, і трохи пройшовся пішки і відвідав декілька храмів. Священнослужителі несли Касперівську ікону Божої Матері, яку вважають чудотворною.

Варто зазначити, що в більшості випадків ходи проходили без суттєвих порушення умов карантину і не супроводжувалися натовпами вірян (виключенням може бути названа хіба процесія в Одесі). Проте доцільність навіть таких акцій є суперечливою через ризик поширення коронавірусу SARS-CoV-2.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше дружина харківського топ-чиновника "впіймала" коронавірус у Європі, - "У нас тести неякісні".

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські заробітчани з підозрою на коронавірус втекли з лікарні.

Також "Знай.ua" писав, що сотні киян пропустили через "детектор" коронавірусу -розсекречено результати, краще присядьте.