У Києві було затримано 22-літнього чоловіка, який намагався завантажити в автомобіль кущі коноплі.

Про це повідомляє Патрульна поліція Києва в соціальній мережі Facebook.

Історія почалася з виклику поліції на вулицю Митрополита Липківського у Києві: українець помітив у власному під'їзді рослини в горщиках, які нагадували коноплю. На кущі були натягнуті поліетиленові пакети задля маскування зовнішнього вигляду та запаху.

Кущі коноплі, фото Патрульна поліція Києва
Кущі коноплі, фото Патрульна поліція Києва

"Патрульні прибули вчасно, рослини не встигли перевезти, а трохи зачекав в під'їзді, виявили ймовірного власника рослин. 22-річний чоловік намагався втекти до квартири, але був затриманий інспекторами. У під'їзді нарахували 10 кущів рослин, схожих на коноплі. Патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу для подальшого з’ясування обставин цієї події та надання правової кваліфікації діям громадянина", - йде мова у повідомленні поліції.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

З якою метою чоловік перевозив рослини не повідомляється.

Кущі коноплі, фото Патрульна поліція Києва
Кущі коноплі, фото Патрульна поліція Києва

Згідно з частиною першою статті 310 Кримінального кодексу України вирощування від десяти до п'ятдесяти рослин коноплі може каратися позбавленням волі на термін до трьох років.

Коментатори в соціальних мережах негативно поставилися до затримання молодої людини з незначною кількістю рослин, які застосовуються також з медичною метою і вирощування яких легалізовано в багатьох країнах світу.


Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Раді одноголосно проголосували за легалізацію марихуани: "Це право на життя".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Супрун пропонує українцям накуритися в дрова: другий Амстердам

Також "Знай.ua" писав, Легалізація марихуани в Україні: хто підтримує петицію та в чому її користь.