Як виявилося, Україні одні з найвищих ставок по іпотеці на нерухомість не лише в Європі, але і у всьому світі. Ситуація з таким видом придбання житла гірше тільки в Ірані, Венесуелі та Аргентині. До речі, в Європі Україна в цьому плані незаперечний лідер.

Нещодавно український президент Володимир Зеленський вже заявляв, що до осені 2020 року буде обіцяне зменшення іпотечних ставок до 10%, пишуть українські ЗМІ.

Покупка квартири, скріншот: YouTube
Покупка квартири, скріншот: YouTube

Нацбанк і Кабмін вже працюють над зниженням процентної ставки. До вересня іпотека може бути 10%. Однак тепер, за умови світової кризи і девальвації гривні, обіцянка низької іпотеки може не виправдатися. У той же час експерт з нерухомості Юрій Піта бачить у низькій іпотечній ставці підтримку для ринку нерухомості під час кризи.

Покупка квартири, скріншот: YouTube
Покупка квартири, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

Журналісти одного з українських видань проаналізували середній дохід жителів шести великих міст України та середню вартість однокімнатної квартири, щоб порівняти, наскільки швидко можна накопичити на покупку квартири, і ось результати:

Статистика по нерухомості, скріншот: 24 канал
Статистика по нерухомості, скріншот: 24 канал

Виходить, що найдешевша квартира обійдеться жителям Запоріжжя, а найдовше збиратимуть гроші львів'яни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, оздоровчий комплекс Нацбанку у Яремчі "спустили" з молотка в три рази дешевше за реальну вартість.

Як повідомляв Знай.uа Шмигаль без житла, а Пристайко з шістьма квартирами — що задекларували міністри.

Знай.uа писав, техмоніторинг власного житла. Передумови, механізм, наслідки.