В Україні планується залучити до боротьби з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 студентів 5-х і 6-х курсів медичних вищих навчальних закладів та інтернів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"МОЗ України закликало до співпраці підпорядковані заклади вищої медичної освіти. Ми будемо залучати, зокрема, інтернів, які нині перебувають на заочному циклі навчання, а також студентів 5 і 6 курсів. Закликаємо студентів зв’язатися з відповідальними особами в медичних університетах, вийти й допомогти медикам на місцях рятувати життя українців", - сказав заступник Міністра охорони здоров'я, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Віктор Ляшко, скрін з відео
Віктор Ляшко, скрін з відео

Також в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що звернулися з проханням до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надати відповідних фахівців для епідеміологічних бригад, які створені при лабораторіях.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У соціальних мережах досить панічно сприйняли цю новину. Так, багато хто висловив сумніви в законності таких розпоряджень, інші були стурбовані нестачею засобів індивідуального захисту.

Варто зазначити, що студентів-медиків активно залучають до боротьби з пандемією в Європі. Так, серед інших, до таких заходів вдалася Чехія, Німеччина, Великобританія та Італія.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше відразу 8 українців видужали після інфікування коронавірусом, перші деталі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кількість хворих на коронавірус у Києві досягла десяти, у місті посилено карантин.

Також "Знай.ua" писав, що кількість хворих на коронавірус у Києві досягла десяти, у місті посилено карантин.