Національний банк України оприлюднив офіційний курс іноземних валют після вихідних днів, 21-22 березня 2020 року. Курс долара порівняно з показниками у п'ятницю, 20 березня, трохи впав у ціні і на вихідних становив 27,73 гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби офіційного регулятора. Проте на понеділок і далі очікуються коливання курсу іноземних валют і стримування Нацбанком знецінення гривні.

Курс валют Нацбанку на 23 березня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 27,7386 гривень;

- 100 євро – 29,6359 гривень;

Таким чином, курс долара став дешевше на 7 копійок. При цьому євро збільшився в ціні на 46 копійок.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

курс долара, фото Pxhere
курс долара, фото Pxhere

На сайті Мінфіну йдеться, що торги по долару на міжбанку закінчились при хиткій рівновазі попиту та пропозиції.

На торгах по долару пропозиція перевищувала попит і з урахуванням необхідності сплати податків у більшості клієнтів (для чого їм потрібна гривня) - продавці валюти все більш поступливі за курсом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що банки закривають відділення і змінюють графік роботи - карантин "поставив підніжку" українцям.

Як повідомляв портал Знай.uа, державний банк "ПриватБанк" вирішив зупинити продаж і купівлю готівкової валюти на час зупинки міжнародного авіасполучення і карантину у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.