У цей день православна церква вшановує пам'ять всіх Коринфських мучеників. Серед усіх мучеників на Русі день вирішили присвятити Василині. Її вважали володаркою весняних вод. Тому день називали: "День Василини", "Василина Коринфська", "День мучеників Коринфа", "Кондратьєв день". Проте сьогодні ще проходить і Батьківська субота.

Наші предки вірили, що Василина може наділити весняні струмочки пам'яттю і вони можуть бачити таємне. Тому її просили, щоб вода не підтоплювала хати і льох. Якщо ж це все-таки траплялося, то вірили, що це через гріхи минулого року.

Сьогодні потрібно приготувати рідним смачну їжу і випічку, в будинку весь день повинна горіти лампада або червона свічка, а будинок слід окурити мірою і окропити кути святою водою. Люди сьогодні погано розуміють один одного, тому будьте трішки стриманішими.

Ще вважається, що сьогодні відмінно ловиться плотва. Тому саме час вийти на риболовлю.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Народні прикмети на 23 березня

Народні прикмети:

  • Сині хмари в день Василини обіцяють теплу погоду і дощ.
  • Якщо 23 березня вибухнула гроза, варто чекати на врожайний рік.
  • Похмурий день Василини віщує хороший врожай льону.
  • Холодний вітер 23 березня означає, що зима ще довго не піде.
  • Якщо на Василину прилетіли з теплих країн журавлі, то весна буде теплою. А якщо повернулися шпаки, то і сніг скоро зійде.
  • Якщо 23 березня сніг біля мурашника почав танути з північного боку, то літо буде сприятливим для вирощування врожаю.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше.