Співзасновник Українського інституту майбутнього, шеф-редактор видання Хвиля Юрій Романенко розповів про те, як через 17 днів після прильоту з Саудівської Аравії він отримав повідомлення від системи охорони здоров'я. Про це він розповів у своєму Facebook.

"Спасибі МОЗ! Я прилетів з Саудівської Аравії 4 березня. Третього березня , коли я відлітав у КСА був 1 хворий. Через 17 днів я отримав попередження від нашої системи охорони здоров'я. Можна було поштовими голубами. Всі! Починаю за собою спостерігати. Але враховуючи як нашкодив Шахов в Раді , я думаю, що ймовірність підчепити заразу від наших парламентаріїв у мене в рази більше, ніж привезти її з КСА. Традиційно парламентарії шкодять для українського народу більше, ніж ваххабіти", - написав українець в Facebook.

Пост Романенко, фото: Facebook
Пост Романенко, фото: Facebook

До свого посту Юрій Романенко прикріпив повідомлення від Kyivstar, в якому було сказано, що він повернувся протягом березня з країни, в якій за даними ВООЗ поширене інфікування коронавірусом.

У повідомленні було зазначено, що Міністерство охорони здоров'я рекомендує йому самоізоляцію і наведено кілька рекомендацій. Зокрема – виходити з дому тільки у разі крайньої потреби, відгородити себе від інших людей та тварин у приміщенні, носити маску для обличчя, ретельно мити руки і обробляти їх антисептиком.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Також Романенко порекомендували дезінфікувати предмети в приміщенні, контролювати стан свого здоров'я і при появі будь-яких ознак ГРВІ дзвонити сімейного лікаря.

В коментарях відгукнулися українці зі схожими історіями. Вони розповіли, що як і в Романенко, їм смс про необхідність самоізоляції прийшла через більш, ніж два тижні після прильоту в Україну.

"Компанія розіслала смс-повідомлення 21 березня у відповідь на прохання МОЗ зробити смс-розсилку тим абонентам, які повернулися з закордону з 1 березня", - зазначають у компанії Kyivstar.

Спасибо МОЗ! Я прилетел из Саудовской Аравии 4 марта. Третьего марта , когда я улетал в КСА был 1 больной. Спустя 17...

Geplaatst door Yuriy Romanenko op Zaterdag 21 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, як будуть перевіряти на коронавірус.

Як повідомляв Знай. ua, в Україну прилетіли китайські тести на коронавірус.

Також Знай. ua писав, що як перешкодити коронавирусу "заволодіти" вашим мозком.