Через карантин мільйони українців втратили джерела доходу. Пощастило тільки людям, які працюють у сфері торгівлі продовольством, а також медичним та аптечним працівникам. Іншим доведеться якимось чином пережити цей складний період. Держава обіцяє допомогти громадянам, і вже з'явилася перша ідея. Уряд розглядає можливість введення спеціальних субсидій.

Повідомляється, що претендувати на знижки за комунальні послуги зможуть українці, які втратили роботу через карантин. Розмір навряд чи порадує жителів нашої країни – платіжки зменшаться на цілих 300 гривень. Незначне зменшення, враховуючи, що опалювальний сезон ще не закінчився, а значить, у платіжках за газ ще будуть значні суми.

Субсидування запрацює після того як Верховна Рада прийме закон про стабілізаційний фонд. Якщо людина втратила роботу через карантин, він зможе претендувати на виплати після реєстрації у Центрі зайнятості. Подати заяву можна особисто або в режимі онлайн, через офіційний сайт служби зайнятості населення. Також міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що позбавляти громадян субсидій під час карантину заборонено.

обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, у Китаї зафіксована перша смерть від невідомого хантавірусу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що у Франції депутата вразив коронавірус, ледве дихає.

Також портал "Знай.uа" пишучи, що Зеленського Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.