У Китаї зафіксували летальний випадок нового хантавірусу – це вірус тваринного походження і ліків проти нього поки немає. Але водночас, медики закликають не панікувати, пише НВ.

Випадок зараження стався в китайській провінції Юньнань. Відомо, що загиблий чоловік їхав чартерним автобусом в сусідню область. Решта 32 осіб з автобуса були відразу поміщені в карантин. Поки немає відомостей про те, чи є серед них заражені. Після раптової смерті пацієнта, китайські медики швидко діагностували у нього хантавірусний кардіопульмональний синдром, більш відомий як хантавірус. Цей синдром являє собою важке респіраторне захворювання, що викликається хантавірусом. Він переноситься через гризунів, залишаючись в їх сечі і передається по повітрю.

У Центрі з контролю за інфекційними захворюваннями США повідомили, що навіть для здорової людини ризик зараження хантавірусами дуже високий. До цього часу науці не відомі випадки, щоб хантавірус передавався від людини до людини, але сам по собі вірус слабо вивчений.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина "Рішення вже прийнято": українців попередили про зростання тарифів Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Нагадаємо, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Франції депутата вразив коронавірус, ледве дихає.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.