Національний банк України опублікував офіційний курс іноземних валют після вихідних, 28-29 березня 2020 року. Курс долара порівняно з показниками останній банківський день, у п'ятницю, 27 березня, трохи виріс у ціні і становить 28,18 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 30 березня

30 березня основна валюта здорожчає. Національний банк України визначився з офіційними курсами валют на понеділок.

Долар США здорожчає на 5 копійок і коштуватиме 28,18 грн.

Євро здорожчає на 4 копійки і коштуватиме 30,90 грн.

27 березня в банках та обмінниках долар можна було купити за 28,60 грн, євро - за 31,40 грн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обмін валют, скріншот з відео
Обмін валют, скріншот з відео

Вадим Іосуб, аналітик Альпарі зазначає, що за минулий тиждень курс долара до гривні виріс на всіх сегментах валютного ринку на 1,2-2,3%.

"Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,3 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 28,3/28,7 грн", - сказав він.

Обмін валют, скріншот з відео
Обмін валют, скріншот з відео

Загалом на торгах по долару йшло поступове зниження активності із загальною тенденцією перевищення пропозиції над попитом, що придавлювало котирування. Але ця ситуація дуже хитка і кожен вихід будь-якого великого гравця здатний швидко розгортати котирування в ту або іншу сторону.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, державний банк "ПриватБанк" вирішив зупинити продаж і купівлю готівкової валюти на час зупинки міжнародного авіасполучення і карантину у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Також портал Знай.ua писав, що ВВП України у 2020 році скоротиться на 4-9% в залежності від тривалості карантину, прогнозують експерти. Спеціаліст змоделював два сценарії розвитку ситуації за умови поширення коронавірусу.