Популярна мережа супермаркетів АТБ повідомила про подорожчання продуктів і товарів першої необхідності в умовах карантину та економічної кризи в Україні.

В найближчі тижні прогнозується зростання цін на курячі яйця. Цей ріст обумовлений скороченням поголів'я птиці, а також прагненням виробників наблизити відпускну ціну до собівартості виробництва (в середньому 15-16 грн на 1 десяток).

При цьому подальше ціноутворення залежатиме від чинного поголів'я птиці, курсу гривні, епідеміологічної ситуації, а також можливості експорту продукції.

курячі яйця, фото Pxhere
курячі яйця, фото Pxhere

За даними компанії на 27 березня, виробники яєц заявили про істотне підвищення цін на яйця з 1 квітня до 47%. Насамперед, це такі компанії: ТОВ "АВІС-Україна", ТОВ "Інтер-Запоріжжя", ТОВ "Імперово Фудз".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Поки що роздрібна ціна на курячі яйця в супермаркетах АТБ не змінилася. Але компанія вирішила підняти ціну на відсоток постачальника, коли отримає партії товару за новими цінами.

Крім того, планується надати кожному покупцеві магазинів можливість придбати дану продукцію без обмежень.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, фахівці АМКУ моніторять ціни в магазинах - і результати невтішні.

Як повідомляв портал Знай.uа, карантин викликав сплеск цін на "антивірусні" продукти в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що українські мережі АЗС знизили вартість бензину і дизпалива.