Для українських глядачів журналісти "1+1" створили новий проєкт, який показуватиме життя невеликих селищ та містечок в умовах коронавірусної пандемії.

30 березня в ефірі ТСН відбулася прем'єра спецпроєкту "Карантинний патруль" про життя українських містечок і селищ в умовах карантинних обмежень. В рамках проєкту команда каналу підготувала 5 сюжетів, знятих одним журналістом у форматі відеоблогу.

Автором сюжетів-блогів стала спецкорепонденка Тетяна Штан, яка самостійно на автомобілі або велосипеді об’їжджатиме передмістя Києва та перевірятиме, як дотримуються вимог карантину у найменших населених пунктах. Результати таких інспекцій глядачі зможуть побачити протягом тижня у вечірньому випуску ТСН.

"Спецпроєкт "Карантинний патруль" - це нова форма сюжетів-блогів, продиктована нинішніми реаліями роботи в умовах поширення пандемії. Ми піклуємося про безпеку наших журналістів та дотримуємось вимог карантину. Вся команда ТСН зараз готує більшість сюжетів таким чином, щоб якомога менше контактувати з людьми. Водночас, на нас покладена важлива місія - інформувати людей про те, що відбувається в країні. Але останнім часом інформпростір здебільшого заполонили новини про карантин у великих містах, а на життя невеликих селищ та містечок ніхто не звертає уваги. Хоча карантин там певною мірою відрізняється від тієї картинки, яку ми бачимо у містах мільйонниках і обласних центрах", — розповідає заступник директора департаменту з нових форматів Ольга Кашпор.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Карантинний патруль" покаже реалії карантинного життя на прикладі міст і селищ у Київській області: чи носять жителі маски на вулицях, чи є натовпи на зупинках транспорту, як працюють магазини, кафе та церкви. А також чи збираються люди великими компаніями відпочивати у парках та як поводяться на дитячих майданчиках.

Журналістка фіксуватиме порушення вимог карантину та розповідатиме, яку небезпеку для життя несе порушення правил.

Всі сюжети-блоги будуть зняті лише за допомогою телефону та невеликої GoPro-камери. А під час зйомок корреспондентка дотримуватиметься безпечної дистанції в півтора метри з іншими людьми та працюватиме в захисній масці.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Криму нехтують здоров'ям та безпекою дітей під час пандемії

Як повідомляв портал Знай.ua, підприємці вважають, що штраф за порушення карантину застосовують вибірково

Також Знай.ua писав, про безробіття під час карантину