Українці масово дезінфікують поверхні і ретельно прибирають в приміщеннях через шалене поширення коронавірусу. Будь-які дезінфікуючі речовини зникли з продажу - всі види спирту та миючих засобів, антибактеріальні серветки і навіть оцет став популярним у господинь. Тому експерти вирішили розповісти, які кошти працюють проти бактерій і вірусів, а які ні.

Під час спалаху COVID-19 рекомендують ставитися до прибирання більш уважно. Особливу увагу варто приділяти тим поверхонь, до яких домочадці торкаються найчастіше. У цей список входять – дверні ручки, вимикачі, пульти від телевізорів і інших пристроїв, телефони, кнопки управління і панелі управління побутовими приладами. Також необхідно приділити увагу чистоті ручок шаф, холодильника і мікрохвильовки.

Карантин, кадр з відео
Карантин, кадр з відео

Спеціальних засобів боротьби з коронавірусом немає, торж не варто змітати з полиць аптек і магазинів.

Перекис водню – стабільний і ефективний засіб для боротьби з вірусами і бактеріями на різних непористих поверхнях. Він вбиває все живе на всіх поверхнях і не впливає на колір і структуру матеріалів. Тому перекисом водню можна сміливо чистити дерев'яні і металеві, пластикові і керамічні поверхні. Тривідсотковий розчин перекису відмінно підійде для дезінфекції поверхонь будинку.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Спирт – це ще один засіб, яке здатне вбити віруси і бактерії. Однак його концентрація не повинна бути менше 70%. Як правило в дезінфекційних засобах з магазину спирт міститься у великих кількостях 60-99%. Кошти з великим вмістом алкоголю не дуже ефективні, так як 100% спирт швидко випаровується. Оптимальним є миючі і чистячі засоби, у яких міститься 70% спирту.

Оцет. Це засіб експерти рекомендують залишити для заправки салатів і консервації на зиму. Він не допомагає дезінфікувати поверхні, а також неефективні будь-які кошти на його основі.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Для того, щоб очистити поверхні потрібно не просто на них нанести спирт або засіб на його основі. В першу чергу, потрібно обробити поверхні губкою або чистою ганчіркою з милом. Тільки після цього можна обробляти дезинфікуючим засобом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кожні 17 хвилин коронавірус забирає чиєсь життя – медики навели моторошну статистику.

Також "Знай.ua" писав, як пережити карантин і не з'їхати з глузду - поради психолога.