Пандемія коронавірусу COVID-19 і запроваджений з метою протидії карантин стали викликом для психічного здоров'я багатьох людей і емоційного добробуту родин. Ризик смертельної хвороби викликав паніку в багатьох людей, інші ж відчули на собі негативний бік необхідності весь час залишатися вдома.

Медичний психолог Наталія Бугаєва дала поради, як уникнути паніки і негативних наслідків ізоляції на карантині в рамках YouTube-проєкту "Стена".

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Перш за все, Бугаєва нагадала, що карантин запроваджений не назавжди, про що варто пам'ятати аби уникнути зайвого стресу. Невдовзі життя повернеться до нормального стану, і саме з такою думкою варто ставитися до актуальних проблем.

Людям, які перебувають на самоізоляції необхідно правильно організувати режим праці й побуту, не забувши виділити час на відпочинок. Так, від дітей не треба вимагати постійного навчання, а дорослим треба чітко розуміти, який час вони займаються роботою.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також психологиня порадила уникати інформаційного перевантаження і обрати лише декілька офіційних чи надійних джерел. Перевіряти новини можна не частіше ніж двічі на день - зранку і раннього вечора, і в жодному разі не дивитися коронавірусні зведення на ніч.

Так само не треба дивитися фільми-катастрофи, трилери, особливо ті, що підіймають теми пандемії чи інших стихійних явищ, оскільки мозку може бути досить важко відокремити правду від фікції.

Бугаєва звернула увагу на необхідність поваги до особистого простору членів родини. Також вона порадила відкласти розв'язання конфліктних питань на пізніше.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше син поховав зараженого коронавірусом батька, а той воскрес і повернувся додому.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Хопкінс впевнений, що коронавірус створили божевільні вчені - історія повторюється.

Також "Знай.ua" писав, що коронавірус із шаленою швидкістю атакує Київ, Кличко озвучив нові цифри, - "плюс 19 за ніч".