Уряд України запланував підготувати списки малозабезпечених категорій громадян для надання їм фінансової допомоги під час карантину та подальшої економічної кризи. Кабінет міністрів підтримав ідею виплат разової допомоги і перерахунку пенсій. Проте важливо пам'ятати, що виплати чи перерахунки можливі лише тоді, коли буде прийнято відповідні зміни до державного бюджету.

Відповідні тези були озвучені на засіданні Кабінету міністрів.

Так, в уряді планують з першого березня перерахують розмір страхування постраждалим і загиблим на виробництві з коефіцієнтом 1 до 1,1.

Також уряд виділить 26,5 млн гривень для виплат разової допомоги родинам і бійцям АТО, які загинули або стали особами з інвалідністю.

З 1 квітня пенсіонери старше 80 років, які отримують пенсію менш як 9205 гривень, будуть отримувати надбавку у додаткові 500 грн.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

пенсіонери, скріншот: YouTube
пенсіонери, скріншот: YouTube

У квітні люди, які отримують соціальні виплати, люди з інвалідністю і пенсіонери з пенсією менше 5000 грн отримають одноразову допомогу у розмірі 1000 гривень.

У травні також планують проіндексувати пенсії на 11%.

В уряді також працюють над створенням робочих місць для прибулих з-за кордону та тих українців, які втратили роботу під час карантину.

Окрім цього розглядають можливість ввести масочний режим з 6 по 24 квітня, обмежити кількість людей на вулиці та організувати мобільні госпіталі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Зеленський озвучив лякаючі сценарії по Covid-19 — "Наша медична система не витримає".

Як повідомляв портал "Знай.ua", інфікована Covid-19 парафіянка могла заразити десятки прихожан церкви на Закарпатті.

Також "Знай.ua" писав, що у США зафіксовано першу загибель немовляти з COVID-19.