Стало відомо, як українські підприємці оцінюють вплив карантину на компанії та економіку. Про це йдеться в опитування Спілки українських підприємців.

Так, ставлення до продовження карантину в Україну до 24 квітня серед підприємців негативне (42% власників бізнесу), 30% – ще не визначилися. Кожен четвертий вважає, що продовження карантину необхідне в період пандемії.

48% підприємців вважають за необхідне послабити карантин, 33% вважають, що краще розглядати індивідуальний підхід до конкретної області країни. Лише 1% респондентів очікують повне припинення карантину.

Майже 60% власників бізнесу продовжують діяльність при обмеженнях (великий і середній бізнес), ще 29% – припинили роботу. При цьому, 51% підприємств здатні протриматися всього 1 місяць, а кожен четвертий бізнес – витримати 2-3 місяці роботи в умовах карантину і не збанкрутувати. 6% підприємців повністю закрили бізнес, в цю категорію потрапив переважно мікро- і малий бізнес.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

При цьому лише 3% бізнесменів вважають, що зможуть пережити тривалий час при необхідних умовах (орендні канікули, віддалений доступ для працівників, перегляд бізнес-моделі).

Третина власників мікро-бізнесу заявляють про падіння доходів на 90-100% з початку карантину. Вони звільнили до 50% співробітників. Власники малого та середнього бізнесу кажуть про зменшення доходів на 25-50% і вже звільнили від 10 до 25% працівників.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в комунальних аптеках Києва вже з 2 квітня з'являтися одноразові маски, а з 3-го числа – марлеві.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Києві з 1 квітня ціни на деякі продукти харчування почали поступово зменшуватися.

Також портал Знай.uа писав, куди звертатися в Києві з підозрою на коронавірус.