Епідемія коронавірусу не вплине на плани уряду щодо індексації пенсій. Перерахунок буде проведений 1 травня. Кабмін прийняв постанову №251, згідно з яким індексація буде проведена у встановлені терміни, і пройде по коефіцієнту 1.11. Це означає, що виплати для громадян, які досягли пенсійного віку, будуть збільшені на 11%.

Пенсіонери в Україні, скріншот: YouTube
Пенсіонери в Україні, скріншот: YouTube

Також з 1 травня вступає в силу і ще одна важлива вимога, яка стосуватиметься пенсіонерів. Якщо в результаті індексації та різних надбавок розмір пенсії не досягає 2100 гривень, буде проводитися урядова доплата. Таким чином, всі пенсіонери отримають не менше 2100 грн.

Вимоги щодо перерахунку пенсій з 1 травня були встановлені Постановою Кабінету Міністрів №124 від 20.02.2019. Очікувалося, що в 2020 році планову індексацію можуть перенести через бурхливої пандемії COVID-19, і загальнонаціонального карантину. Тим не менш, уряд наважився на такий крок.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, евакуйовані з Балі і Дохи українці діляться враженнями від обсервації.

Як повідомляв Знай. ua, евакуйованих із-за кордону українців "поселять" в Чорнобильській лікарні.

Також Знай. ua писав, що пасажира з авіарейсу "Доха-Київ" терміново госпіталізували.