З 6 квітня в Україні значно посилять карантинні заходи. Зокрема, заборонено пересуватися більш ніж по 2 людини, відходити від будинку більш ніж на 2 кілометри, так і в цілому не дозволяється пересуватися по містах без крайньої необхідності. Однак виникло резонне питання, як виявляти порушників, адже на кожному українцю не можна приставити по поліцейському. У Києві знайшли дуже оригінальне рішення проблеми.
Мер столиці Віталій Кличко заявив, що КМДА провела закупівлю спеціальних камер з тепловізорами. У загальній складності, придбано 400 апаратів, які будуть встановлені в різних точках столиці. З допомогою цих камер, столична влада будуть виявляти порушників і штрафувати їх. До речі, якщо громадянин два рази порушить карантинний режим, його будуть змушені направити на обсервацію. Особливість цих камер ще й у тому, що вони ще й оснащені тепловізорами. Вони будуть вимірювати температуру людей.

Коронавірус, фото: МВС України
Коронавірус, фото: МВС України


Ці заходи могли б бути виправданими, якщо б не масковий режим. За умовами карантину, всі українці зобов'язані при виході на вулицю одягати маски. Цікаво, як камери будуть визначати людини, якщо зафіксують у нього високу температуру? Або поряд з ними в кущах буде сидіти поліцейський патруль, скручувати на місці і відправляти на обсервацію?

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українцям офіційно заборонили виходити з дому.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні вже зареєстровано більше тисячі випадків захворювання коронавірусом.