Коронавірус – одна з найбільш обговорюваних тем у всьому світі з початку 2020 року. Пандемія планетарного масштабу, яку викликав вірус нового штаму, викликала підвищений інтерес, і вчені всіх країн намагаються передбачити, коли ж вона закінчиться. Свій прогноз щодо ситуації в Україні дав Віктор Досенко, завідувач кафедри Загальної та молекулярної патофізіології інституту Богомольця.

Коронавірус у світі, скріншот: YouTube
Коронавірус у світі, скріншот: YouTube

Віктор Досенко зазначив, що немає ніяких підстав припускати, що коронавірус в Україні затримається надовго. Як показує досвід Китаю, Ірану, Південної Кореї, найгостріший період пандемії становить 2-3 місяці. По закінченню цього строку кількість заражених різко знижується, і хвороба практично сходить на “ні”.

Також Досенко розповів і про причини, чому з коронавірусом вдається впоратися відносно швидко. Насамперед, професор виділяє колективний імунітет. Більшість людей за цей період встигають перехворіти (деякі – безсимптомно або з слабовыраженными симптомами), після чого в організмі з'являються антитіла, що не дозволяють вірусу поширюватися далі. Крім того, Досенко зазначив, що важливу роль у зупинці COVID-19 грають і карантинні заходи, що вводяться в країнах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, психіка під час карантину – як самоізоляція здатна вплинути на людину.

Як повідомляв Знай.uа тотальне безробіття і зубожіння — карантин в Україні нищить провідні галузі.

Знай.uа писав, українцям продають небезпечні антисептики – підроблені засоби залишають опік і не тільки.