З 6 квітня по всій Україні посилили карантин через коронавірус. Відтепер суворо каратимуться штрафами порушення заборон. Не можна виходити на вулицю більше двох осіб, не можна з'являтися на вулиці без маски і гуляти в парку, лише для вигулу собаки. Новими посиленими заходами карантину обурився доктор Комаровський. Про це він розповів у ток-шоу "15".

"Це зайвий раз показує якийсь непрофесіоналізм керівництва, аматорський рівень прийняття рішень. Дуже б хотілося, щоб за кожним текстом, який приходить зверху, стояло прізвище людини, яка цей текст затвердив", - говорить відомий педіатр.

Його вкрай обурило те, що у парку можна вигулювати собаку, а ось дитину заборонено. Він вважає, що така міра обережності згубно вплине на імунну систему людини. І навів приклад, як чоловіка оштрафували за те, що він вийшов на прогулянку з собакою і дитиною, бо з собакою - можна, щоб вона покакала, а дитину треба було залишити вдома саму. Ось до такого парадоксу доводять сьогодні українців.

"За новими правилами прогулюватися з собакою по парках і скверах можна, а з дитиною не можна. Чому? Можливо з тієї ж причини, за якою собакою можна було оплачувати комуналку. Так що запасаємося собаками і стежимо за продовженням трагікомедії", - написав Комаровський.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Комаровський відзначає, що заборона прогулянок може серйозно вплинути на імунітет, який знизиться. А для людини дуже важливо бувати на свіжому повітрі.

Згідно з новими правилами не можна відвідувати спортивні та дитячі майданчики, дітям молодше 16 років знаходиться у громадських місцях без супроводу повнолітніх і знаходиться без маски або респіратора.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський обурився дивним правилом карантину - "Собаку можна, дитини - немає".

Як повідомляв Знай.ua, Світлана Лобода і доктор Комаровський розвіяли головні міфи про коронавирусе, чого категорично не можна робити.

Також Знай.ua писав, що доктор Комаровський зробив гнівну заяву.