У парламенті придумали, як допомогти малозабезпеченим українцям під час вимушеного карантину. Прийняли рішення звільнити людей, які працюють за наймом, від сплати податку на доходи, проте це стосується не всіх.

Так, звільнять від податків тільки з невеликим доходом до 7 тисяч і лише на перші 4 тисячі гривень. Проект закону вже опублікували на сайті Верховної Ради.

"Це зможе частково або повністю компенсувати витрати домогосподарств на закупівлю масок, рукавичок, фармакологічних препаратів тощо", — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

оформлення субсидій, скріншот із відео
оформлення субсидій, скріншот із відео

Зараз працівник з мінімальною заробітною платою, яка в Україні становить 4723 грн, сплачує ПДФО (18% — 850,1 грн) і військовий збір (1,5% — 70,9 грн), а на руки отримує 3802 грн. У разі прийняття документа працівник заплатить податок тільки з 723 грн, що складе всього 130,1 грн.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Також уряд обіцяє збільшити малозабезпеченим українцям розмір субсидії на 300 грн і спростити процедуру її отримання для тих, хто втратив роботу.

Крім того, прийняли рішення призначати субсидію автоматично на наступний опалювальний період всім сім'ям, які її отримують. І на 50% збільшити наявні комунальні нормативи на газ, воду та електроенергію. Позбавляти ж субсидій в період карантину заборонено.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям пояснили, хто і коли отримає допомогу.

Як повідомляв Знай. ua, безробітні українці зможуть отримати допомогу онлайн, список документів і куди звертатися.

Також Знай. ua писав, що кияни масово "забили" на комуналку на карантині, грошей кіт наплакав.