Вже майже місяць в країні діють карантинні заходи, а кількість хворих на Covid-19 щодня лише збільшується. Відповідно, що саме тема розповсюдження та боротьби з коронавірусом стала найгострішою для українців. Та, як з'ясувалося, прийнятий вночі скандальний закон про ринок землі, турбує людей не менше. Схвильованість громадян відображається і на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, де жителі різних регіонів залишають свої звернення до Володимира Зеленського у вигляді електронних петицій. З якими проханнями наразі люди звертаються до Президента, дізнавалися Знай.ua.

Прогулянки в парках і правдива статистика

Щодо введеної з 6 квітня заборони прогулянок в зелених зонах, то тільки впродовж кількох годин на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з'явилося 3 тематичних електронних звернення із проханням скасувати це обмеження. Це: №22 / 091958, №22 / 091982 і № 22/091986.

"Згідно інформації МОЗ, вірус не циркулює у повітрі. Він не здатний переміщатись на далекі відстані. Він є тільки в крапельках, які людина видихає під час кашлю чи чхання. Відстань – це гарантія безпеки. Це фактор переривання епідемічного ланцюга. Тому, заразитись неможливо навіть від інфікованої людини, якщо ви не знаходитесь безпосередньо поруч із інфікованим (нагадуємо, це максимум – 1,5-2 м)", – підкреслює автор петиції № 22/091986 Галина Колпакова.

За словами автора, згідно цієї інформації потрібно:

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

1) ввести правило дистанції 2м для прогулянок.

Також для повної безпеки

2) заборонити сидіти на лавочках, адже інфікована людина може лишити (кашлянути) вірус на лавці і інші люди, якщо торкнуться цієї лавки, а потім обличчя, то інфікуються.

3) Заборонити пікніки, шашлики і усяке вживання їжі.

Також нехай у парку, лісопарку діють заборони, які уряд ухвалив 6 квітня (окрім носіння масок), а саме:

• переміщатися групами більше двох осіб, окрім випадків службової необхідності та супроводження дітей;

• перебувати в громадських місцях дітям до 14 років без супроводу батьків чи опікунів;

Ініціатор петиції №22/091984, що також з'явилась на сайті 7 квітня, вимагає оприлюднення щоденної статистики смертності від різних захворювань, аби українці не домислювали собі жахливість ситуації, а бачили конкретні цифри.

"Статистика смертей за кожну добу – від чого і скільки на сьогодні по Україні. Туберкульоз, рак, серцево-судинні і т.д. Порівняння кількості смертей спільне з аналогічним періодом минулого року, позаминулого року, якщо є інформація за кожну добу минулого, позаминулого року то це буде чудово. Досить лякати, і так заляканий народ!!!", – відзначає автор електронного документу Олександр Бойков.

Зарядка та відміна комуналки

Досить незвичну пропозицію висунув автор петиції № №22/091964, оприлюдненої 7 квітня – її суть полягає в проведенні щоденної онлайн-зарядки.

"Так як значна частина населення яке дивиться телебачення це пенсіонери або ті хто не має доступу до You-tube чи інших ресурсів які пропонують як підняти імунітет, пропонуємо запровадити обов’язкову зарядку, принаймні на період пандемії. Дану ініціативу вже запровадили в Великобританії BBC та Сhannel 4 та відмічають що це дозволяє не лише підняти імунітет, а і дисциплінувати людей з самого ранку та запобіганню депресії. З огляду на вищевикладене, звертаємося до Президента України Зеленського Володимира Олександровича з вимогою посприяти запровадженню ранкових зарядок на телеканалах перед випуском новин", – пише автор звернення Віталій Перепелиця.

А ось автор петиції № 22/091948 більш практично підійшов до формування вимоги і пропонує на час карантину відмінити комунальну плату та пеню на кредити.

Спочатку людям землю, а потім вже на продаж

В петиції №22/091992, зареєстрованій 7 квітня, автор вимагає "ЗАБОРОНИТИ продаж землі доки кожен громадянин України, який має право і бажання, не отримає БЕЗОПЛАТНО земельну ділянку в межах встановленої норми".

Мітинг під Верховною Радою, фото: znaj.ua
Мітинг під Верховною Радою, фото: znaj.ua

"До цих пір НЕ ВСІ громадяни, які мають право і бажають ОТРИМАТИ безоплатну земельну ділянку із земель державної або комунальної власності, її ОТРИМАЛИ, тому що державні і місцеві органи влади, їх чиновники, ПОРУШУЮЧИ Конституційне і законне право громадян на БЕЗОПЛАТНЕ отримання у власніть земельної ділянки, НЕ НАДАЮТЬ її. Я сам неодноразово звертався до Київської Міської Ради і до Голови Київради, щоб отримати БЕЗОПЛАТНО земельну ділянку в межах норми, в тому числі, як інвалід Чорнобиля, і такий, що втратив земельну (дачну) ділянку в м. Прип'яті через аварію на Чорнобильській АЕС, ОДНАК мені постійно ВІДМОВЛЯЛИ через те, що нібито земельної ділянки немає, хоч в той же час РОЗДАВАЛИ БЕЗОПЛАТНО київську землю тисячами гектарів", – пише автор звернення Микола Ісаєв.

Аби дані звернення дійшли на розгляд Президенту, кожен з них має набрати 25 тисяч голосів. Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.