7 квітня Міністерство цифрової трансформації представив мобільний додаток "Дій вдома" для контролю режиму самоізоляції та обсервації українців. Про це повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров.

"Щодня протягом 14 днів людині приходитиме до 10 push-повідомлень. Потрібно буде зробити своє фото, і під час здійснення фотографії буде включатися геолокація", - пояснив він.

"Дій вдома" повинні використовувати люди, які повернулися з-за кордону, захворіли на коронавірус і лікуються вдома, а також люди з підозрою на Covid-19.

Федоров зазначив, що додаток не буде повністю відстежувати пересування людей. При цьому відмова від його використання може каратися штрафом.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

У Мінцифри також повідомляють, що в програмі "Дія" з'явилися push-повідомлення з актуальною інформацією про коронавірус в Україні та введених владою обмеження. У програмі можна дізнатися, як захистити себе від зараження китайським вірусом.

Мобільний застосунок Дій вдома створено для запобігання поширенню коронавірусу в Україні шляхом здійснення моніторингу...

Geplaatst door Міністерство цифрової трансформації України op Dinsdag 7 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доктор Комаровський розповів, чому влада змушує українців носити маску.

Як повідомляв портал Знай.uа, у МОЗ порівняли темпи поширення коронавірусу в Україні з Італією та Іспанією.

Також портал Знай.uа писав, що додаток "Дія" відслідковуватиме кожен крок українців – тепер з дому ні ногою.