У найближчі дні уряд України планує запустити можливість оплати комунальних послуг для пенсіонерів через "Укрпошту" або "гарячі лінії" банків по телефону.

В умовах посилення карантину можливість оплати комунальних послуг безпосередньо у листоноші може стати хорошим варіантом для пенсіонерів.

Згідно з прийнятою Постановою №211 "Про запобігання розповсюдження на території України коронавіруса COVID-19" новим нормам обмежувальних заходів, люди старше 60 років повинні перебувати вдома і утримуватися від контакту з іншими особами.

Пенсіонери, фото pixabay
Пенсіонери, фото pixabay

Літнім людям, про яких немає кому подбати, дозволили відвідувати аптеки і магазини, які розташовані не далі 2 км від місця самоізоляції.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Пенсії і соцвиплати їм будуть доставляти вочтальоны "Укрпошти". Також вони можуть звернутися в Управління (відділ) соцзахисту населення за місцем проживання. Для самотніх осіб, які перебувають на самоізоляції, можуть організувати соцсопровождение. Це, зокрема, стосується придбання та доставки соціальними працівниками продуктів харчування та ліків.

Також в найближчі дні урядом буде прийнято рішення про можливість оплати комунальних послуг через банки та "Укрпошту".

"Громадяни, які одержують пенсії та грошову допомогу через банківські установи, зможуть дистанційно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги. Для цього вони повинні зареєструється в системі дистанційного обслуговування або зателефонувати на "гарячу" лінію банку та надати інформацію про перелік ЖКП, які готові оплатити дистанційно, і необхідні дані для оплати послуг з їх рахунків. Одержувачі пенсій та допомог також зможуть оплачувати житлово-комунальні послуги безпосередньо у листоноші при отриманні пенсії та грошової допомоги, або замовивши відповідну послугу, зокрема, телефоном", - йдеться в роз'ясненнях Кабміну на сайті уряду.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кияни масово "забили" на комуналку на карантині.

Як повідомляв Знай. ua, українцям перерахують виплати з 1 травня, хто і на скільки "розбагатіє".

Також Знай. ua писав, що пенсійний фонд терміново звернувся до українців з роз'ясненням.