В українському уряді пояснили, хто з пенсіонерів може під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 року, ходити на роботу.

В опублікованому Кабміном документі говориться, що в період карантину на роботу дозволяється ходити пенсіонерам, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури і не мають можливості працювати віддалено. Про це стало відомо завдяки повідомленню, яке було опубліковано Урядовим порталом.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

"Залишатися вдома мають всі особи, що досягли 60-річного віку", - йдеться в документі.

Винятки можуть бути в тому випадку, якщо громадянин працює на підприємствах критичної інфраструктури і здійснює заходи, пов'язані з недопущенням розповсюдження COVID-19, і не може працювати віддалено. Тоді громадянин повинен неухильно дотримуватися рекомендації щодо масочного режиму, соціальної дистанції в 1,5 метри, мати посвідчення особи та довідки з місця роботи.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

"У всіх інших випадках роботодавець повинен перевести вас в режим віддаленої роботи у визначеному вами місці самоізоляції або надати відпустку на період дії карантину", - йдеться в роз'ясненні.

До об'єктів критичної інфраструктури належать усі структури державної, комунальної або приватної форми власності, бездіяльність яких призведе до значних втрат для життєдіяльності країни. Також в постанові йдеться про те, що звільнення в період дії карантину категорично заборонено.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Сільпо показали справжню героїню карантину — супершвидкість, оптимізм і впевненість.

Як повідомляв Знай.uа пандемія в Україні і світі - скільки заражених померли і одужали, дані на 8 квітня.

Знай.uа писав, кордони на замку — люди втрачають свідомість у 10-годинних чергах під Україною.