До масштабних пожеж та збитків призводить традиційне весняне спалювання листя і трави. Повідомляється, що при горінні виділяються небезпечні речовини для здоров'я і до того ж гинуть звірі та птахи. Масштабні лісові пожежі дуже важко ліквідувати.

Лісова пожежа в Чорнобильській зоні відчуження виникла в суботу, 4 квітня. Він охопив 20 гектарів лісу. Для того, щоб його ліквідувати, залучили авіацію і 18 одиниць техніки. Лісова пожежа виникла поблизу села Володимирівка Котовського лісництва.

Згодом з Ніжина для гасіння пожежі вилетіли два літаки Ан-32П ДСНС, а потім і вертоліт ДСНС Мі-8.

"станом на 7:00 на території Котовського лісництва Зони відчуження спостерігається пожежа трав'яного настилу та лісової підстилки між смт Поліське і селом Володимирівка (10, 16 квартал) на площі близько 6,5 га та поблизу села Рудня Осошня (58, 77, 79 квартал) на площі близько 4 га Ситуація повністю контрольована. Роботи тривають", - сказано в повідомленні ДСНС України.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Винуватцем масштабного пожежі виявився 27-річний житель села Рагівка. Він розповів, що підпал сміття і траву в трьох місцях задля забави, однак вогонь перекинуло вітром далі і він не зміг з ним впоратися.

Пожежа в зоні відчуження особливо небезпечний, тому що радіоактивні елементи, які містяться в лісовій підстилці, піднімають в атмосферу і можуть розноситься куди завгодно.

Зараз вітер відносить продукти горіння в бік Києва, рівень радіації був невисоким. Але якби пожежа була більше і бесконтрольнее, то міг призвести до погіршення екологічної ситуації і може нести загрозу життю і здоров'ю дітей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Чорнобиль третю добу знищує безжалісний вогонь, тушкують десятки гектарів з повітря.

Як повідомляв Знай. ua, слідом за Чорнобилем під Києвом палає ліс, рятувальники розриваються.

Також Знай. ua писав, що Чорнобиль палає четвертий день, пожежні перетворилися в роботів.