Поки українці масово залишаються по домівках через карантин, шахраї не дрімають і вигадали хитру схему, як обдерти і без того збіднілих людей. Особливо у зоні ризику опинились пенсіонери, саме вони стали мішенями для хитроруких аферистів.

Українцям приходять повідомлення з пропозицією отримати державну матеріальну допомогу у зв'язку з карантином. Для отримання грошей треба назвати дані карти, ПІБ та інші особисті дані.

Нацбанк просить не вестися на такі СМС-ки:
✅ не відповідати на повідомлення
✅ не телефонувати за вказаними номерами
✅ не переходити за посиланнями в повідомленнях
✅ не повідомляти нікому ні в якому разі свої персональні дані, термін дії платіжної картки та код безпеки CVC (три цифри на звороті карти).

Шахраї, скрін з відео
Шахраї, скрін з відео

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У банку нагадали, що для виплати одноразової держдопомоги в 1000 грн їм не треба дзвонити, надсилати СМС і з'ясовувати особисті дані клієнтів. Але довірливі пенсіонери можуть легко потрапити на гачок шахраїв.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Мінфін оприлюднив перелік банків, які виплачуватимуть пенсії і зарплати українцям.

Як повідомляв Знай. ua, ПриватБанк розповів, що буде за неоплачений кредит.

Також "Знай.ua" писав, як пересуватись машиною на карантині, список заборон і документів. Нові правила карантину в Україні