Українцям під час епідемії коронавірусу розповіли, як до мінімуму звести соціальні контакти, особливо це стосується їжі, яка приходить до нас з "зовнішнього світу", ми вимушені до неї торкатися. Незалежно від того чи в упаковці продукт, чи без неї.

Особливо педантичні українці вже давно замислювались над тим, що існує ризик заразитись covid-19 через продукти.

Наприклад, їжу ж десь виготовляють, готують, сортують, розкладають на полицях магазинів. Незважаючи на суворі карантинні заходи, робити це можуть працівники фабрик, супермаркетів або співробітники ресторанів, у яких хвороба протікає без симптомів. Але заразити можуть кожного.

Карантин в Україні, фото з youtube
Карантин в Україні, фото з youtube

Тобто коронавірус може бути як на самій їжі, так і на її упаковці. Тож антисепик всім у поміч.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Скільки коронавірус може зберігатися на поверхнях, достеменно так і невідомо. Адже досліджень на цей рахунок не так вже й багато. Але термін цей може складати від доби до трьох. На пластиці і сталі вірус тримається до 72 годин, перш ніж втрачає свої інфікуючі властивості. На папері або картоні - до 24 годин.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

В групі ризику - товари з обмеженим терміном придатності (наприклад, молочка). А за великим рахунком і всі інші - адже невідомо, хто їх чіпав в магазині, через який проходять сотні людей на день.

Пакети з їжею краще спочатку залишити в коридорі і не заносити їх на кухню. Розвантажити сумки слід при вході. Пакети або викинути - або обробити санітайзером, якщо плануєте скористатися ними знову.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Україна йде на роботу" - озвучено план щодо зняття карантину, інфографіка.

Як повідомляв Знай.uа окупанти наплювали на карантин і обстріляли Донбас, поранений захисник України.

Знай.uа писав, комендантську годину в Україні - в яких галузях запровадять жорсткі обмеження.