Напевно багато хто з нас стикався з ситуацією, коли продавець у магазині або касир супермаркеті відмовляються взяти в руки гроші відразу. Вони вимагають, щоб ви поклали купюри або монетки на спеціальну тарілочку, яка лежить поруч з касою, і тільки потім забирають. Якщо є здача, вони також висипають її на ненависну тарілочку, з якої потім дуже складно зібрати монети. “Щоб познущатися над покупцем?” – подумаєте ви? Насправді, є цілком об'єктивна причина.

Касирка Сільпо, фото: Facebook
Касирка Сільпо, фото: Facebook


Велика частина сучасних магазинів і супермаркетів обладнана спеціальними камерами, які стежать за фактом передачі грошей від покупця продавцю. На касах часто трапляються недостачі, і вони нараховуються на співробітника після зміни, потім їх вираховують з зарплати.

Відеозапис передачі грошей через тарілочку – доказ того, що вини продавця або касира в недостачі немає. Касири не намагаються розлютити вас. Навпаки, вони зацікавлені в тому, щоб ви скоріше відійшли. Вони лише дбають про власну зарплату.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Нагадаємо, українцям пропонують заморити черв'ячка, який тільки повзав на тарілці - супермаркет запікає в хлібі тарганів.

Як повідомляв Знай.ua проведіть карантин зі смаком — як швидко і економно приготувати гору цукерок.

Також Знай.ua писав, коронавірус "перекрив" шлях до Антарктиди — українська експедиція повернулася додому ні з чим.