Пандемія коронавіруса – не перешкода віруючим. Людей також не зупиняє введений карантин, і вони масово ходять до церкви на свята. А попи ситуацію контролювати навіть не намагаються. Відповідне відео розмістили на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Вербна неділя, скриншт Facebook

Так, ввечері в суботу, 11 квітня, у Вербну неділю тисячі громадян України вирішили забити на введений карантин. У Рівному священик УПЦ МП вирішив порушити умови карантину та зібрав парафіян для освячень гілок верби. Десятки пенсіонерів були щасливі від того, що отримали мокру лозу, хоча при цьому можуть померти від інфекції в умовах неканонічність їх церкви.

Також чимало охочих ризикнути життям знайшлося і в Чернівцях, які є лідерами за темпами поширення смертельного вірусу. Саме там на службу прийшли сотні віруючих.

До того ж, порушили заборону і у багатьох церквах Києва, Дніпра, Запоріжжя та інших містах України. На даний момент зрозуміло, що на Великдень буде десятки тисяч парафіян, що неминуче призведе до вибухового зростання захворювання коронавірусом, яке в нашій країні навіть діагностувати в повному обсязі не виходить.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Вербна неділя, скриншт Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що читачам розповіли про прикмети, забобони, ворожіння та головні заборони Вербної неділі.

Як повідомляв портал "Знай.ua" читачам розповіли про обряди та прикмети Вербної неділі.

Також "Знай.ua" писав, де львів'янам подивитися трансляцію богослужінь на Вербну неділю.