27 березня 2020 року патрульні на трасі "Київ-Чернігів” зупинили машину, в якій перебували два чоловіки, адвокат і його батько. Розмова переросла в конфлікт, і в якийсь момент патрульні почали застосовувати фізичну силу на чоловіків. Ті отримали тілесні ушкодження.

Джерело: пресслужба Державного бюро розслідувань.

На відео, знятому іншою машиною, чітко видно, як чоловіки намагаються вирватись з рук патрульних, ухилитись від їхніх ударів, а ті методично унеможливлюють відступ і продовжують побиття. Відео зняло як двоє патрульних повалили одного чоловіка на підлогу, і те, як один із патрульних гамселив кулаками лежачого.

Фото ДБР
Фото ДБР

Згідно з управлінням Державного бюро розслідувань, “Патрульний підозрюється перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством та застосуванням спеціальних засобів (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України)”.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Якщо прокуратура Київської області, яка здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, встановить провину патрульного, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше копи розповіли усі деталі моторошного інциденту - Звернули шию українцю, який порушував карантин.

Як повідомляв портал "Знай.ua", поліцейські поставили на коліна жінку, яка йшла до аптеки за ліками – загрожує 34 тисячі штрафу.

Також "Знай.ua" писав, що у Києві схопили буйного порушника карантину - закидав копів камінням і "з'їв" паспорт, що чекає на дебошира.