У Зеленського анонсували новий етап розведення військ на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський анонсував нове розведення військових формувань на Донбасі. Президент днями відвідав так звану лінію дотику.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

За словами "слуги народу", існує ефективність розведення військ для зниження інтенсивності обстрілу. Зеленський зазначив, що збройні сили і уряд бачать результат. Він заявив, що зараз уряд України працює над узгодженням нових ділянок розведення, однак не уточнив терміни, які українська сторона сподівається досягти угоди.

У Моз озвучили три критичних симптому COVID-19

В Україні набирає обертів страшний COVID-19. Аналіз на коронавірус проводять людям з його симптомами, які контактують з хворими COVID, а також тим, хто повернулися з-за кордону. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на онлайн-брифінгу.

Коронавірус в Україні, фото YouTube
Коронавірус в Україні, фото YouTube

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

"Зараз на коронавирусную хвороба перевіряють всіх людей, які мають симптоми. Критичні три симптоми - це температура, кашель і утруднене дихання. У цих людей 100 відсотків забирається матеріал для проведення досліджень в виросологичних лабораторіях", - зазначив Ляшко.

Пожежа в Чорнобильській зоні підійшов впритул до реакторів

Більшу частину останнього тижня горять ліси в Чорнобильській зоні. Ці пожежі “сховалися” на тлі інших пожеж по всій Україні, викликані цілеспрямованим підпалом сухої трави людьми, які не можуть контролювати розростання траєкторії вогню, що в кінцевому підсумку і призводить до неконтрольованих пожеж. Або пожежа в Чорнобильській зоні також викликаний підпалом трави десь на кордоні з зоною або ж шашликами, походи на які популярні серед українців навіть під час карантину, невідомо.

Пожежа у Чорнобильській зоні, фото YouTube
Пожежа у Чорнобильській зоні, фото YouTube

Пожежа не зупиняється, вона зовсім впритул підійшла до реакторів, що вкрай небезпечно. У мережі можна регулярно знайти відео, зняте з літаків або дронов, які показують масштаби пожежі або документують спроби пожежних погасити полум'я. На жаль, пожежники досі борються з вогнем.

У ВР хочуть ще більше зменшити зарплату українцям

У Верховній Раді зареєстрували новий законопроект, який передбачає зміну Державного бюджету, зокрема, зменшення зарплати українцям. Про це йдеться на сайті ВР.

Верховна Рада, фото з вільних джерел
Верховна Рада, фото з вільних джерел

Отже, як зазначається, нардепи зареєстрували законопроект про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік". А він у свою чергу пропонує обмежити розмір заробітної плати на період карантину не тільки чиновникам, але і нардепам, суддям, прокурорам та іншим особам, оплата праці яких регулюється спеціальними законами.

Шмигаль переплутав Великдень з Різдвом і насмішив християн

Премьер-міністр України Денис Шмигаль хотів привітати українців з великим релігійним святом і переплутав Великдень з Різдвом. Про це стало відомо після того, як політик опублікував привітання на своїй сторінці в facebook.

Допис-вітання Шмигаля у facebook
Допис-вітання Шмигаля у facebook

У своєму привітанні католиків з Великоднем Денис Шмигаль написав: "Цей день люди традиційно проводять у сімейному колі, в компанії друзів і йдуть до церкви, щоб вітати народження Христа".