В Україні пообіцяли проіндексувати пенсії і дати додаткові виплати тим у квітні, хто отримує менше 5 тисяч гривень або досяг 80-річного віку.

Проте деякі пенсіонери можуть отримати менше звичайного з однієї причини. Так, індексацію можуть забрати у тих, хто неофіційно підробляє і не повідомляє про це Пенсійний Фонд України.

У киянки Тамари, яка на пенсії з 2010 року, забрали надбавки. Причиною став активний спосіб життя. Жінка за останні кілька років погодилася кілька разів брати участь в кіно і телезйомках. За це вона отримала маленькі суми, але їх стало достатньо, щоб урізати їй пенсійні виплати.

Пенсіонери, фото YouTube
Пенсіонери, фото YouTube

"Інший канал запропонував мені знятися в одному епізоді, так як фактура підходила. Я знялася і отримала невеликі гроші. Це були дві зйомки: одна в 2019 році, друга – в 2018 році. За одну я отримала 800 гривень, а за іншу – 500", - цитує пенсіонерку видання "Сегодня".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Спочатку пенсіонерці урізали виплати на 200 гривень, потім на 400, а після цього і зовсім на 900 гривень. Пенсіонерка звернулася до Пенсійного фонду, де повідомили, що у них є інформація про її працевлаштування.

Виявилося, що у жінки забрали індексацію, яку доплачували протягом двох років.

"У 2008 році вона почала працювати, її характер роботи періодичний був, але роботодавці подали звіт про те, що зазначена особа працює. Вона не повідомила нам, і ми це з'ясували пізніше, і перевели її до працюючим пенсіонерам", - пояснили В ПФУ.

Юристи зазначили, що пенсіонерці потрібно було повідомити Пенсійний фонд про разової підробіток для того, щоб її не визнали трудоустроенной.

"Якщо пенсіонер дізнається, що буде десь брати участь, він зобов'язаний протягом 10 днів повідомити Пенсійний фонд у тому, що будуть обставини, які змінюють статус пенсіонера. Пенсійний фонд в цьому випадку правильно вчинив", - пояснила адвокат Тетяна Романцова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кому пощастить отримати карантинний "презент" від уряду.

Як повідомляв Знай. ua, харків'яни отримають "карантинну" тисячу, але пощастить не всім.

Також Знай. ua писав, що нардепи переглянули бюджет на 2020 рік і зменшили зарплати населенню.