Днями в Україні істотно посилили правила карантину. Людям заборонили ходити в громадських місцях без масок, відвідувати парки і збиратися в групи більше ніж по дві людини. За будь-яке порушення встановлених правил загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень.

Отже, поліція може зупинити того чи іншого перехожого, однак важливо не панікувати і чітко знати, що робити в таких випадках. Спершу необхідно уточнити дані співробітника поліції, а саме переписати ПІБ та номер службового посвідчення, посаду та номер значка, а також поцікавитися причиною зупинки та перевірки документів.

Коронавірус в Україні, фото: Національна поліція
Коронавірус в Україні, фото: Національна поліція

Відповідно, якщо ви не порушуєте заборон, введених постановою Кабміну № 255 від 02.04.2020 р. – не перебуваєте на території дитячого чи спортивного майданчика, парку або зони відпочинку – то причин і немає. Рекомендується уточнити у поліціянта, чи включена "боді-камера", фіксувати спілкування та місце знаходження з поліціянтом на свій телефон. Перед складанням протоколу про адміністративне порушення у вас є право дати свої пояснення: як усно на боді-камеру, так і письмово.

У вас обов'язково повинна бути копія протоколу хорошої якості. Матеріали адміністративної справи передадуть в районний суд за місцем фіксації адміністративного порушення. Щодо дати розгляду справи треба слідкувати на сайті Судової влади. Варто пам'ятати, що крім поліції вас можуть зупинити працівники органів охорони здоров'я — на території лікарні, співробітники органів санітарно-епідеміологічної служби і уповноважені органами місцевої влади.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у ВР хочуть ще більше зменшити зарплатню українцям – деталі нового законопроєкту. У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт, який передбачає зміну Державного бюджету

Як повідомляв портал "Знай.ua", пенсіонерів навчили, як оплатити комуналку не виходячи з дому. Найближчими днями уряд України планує запустити можливість оплати комунальних послуг для пенсіонерів через "Укрпошту" або "гарячі лінії" банків телефоном.

Також "Знай.ua" писав, українським пенсіонерам почали виплачувати щомісячну надбавку, ПФУ підрахував щасливчиків.