Через пандемію коронавірусу та суворий карантин священики всієї України хвилюються, щоб не провалилось велике церковне свято Великдень. Так, у Мелітополі на міжконфесійній раді прийнято спільне рішення про те, щоб на свято Воскресіння Господнього у всіх церквах міста службу правили в закритому режимі. А всім городянам рекомендовано святкувати Великдень будинку.

Більш того, святити паски в церквах теж не будуть. Про це на брифінгу заявила перший заступник міського голови Ірина Рудакова.

"Всі богослужіння будуть проводитися в онлайн-режимі. Через ЗМІ буде повідомлено, де можна буде побачити і почути службу. Традиційного освячення пасок в храмах не буде. Біля храмів теж це заборонено", - зазначила перший заступник мера.

Великдень 2020: страви, паски, салати, рецепти, скрін із YouTube
Великдень 2020: страви, паски, салати, рецепти, скрін із YouTube

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У святковий день біля храмів у Мелітополі чергуватимуть поліцейські в обов'язки яких входить слідкувати за дотриманням карантинних заходів служителями церков.

А декому взагалі пощастить, в супермаркетах і магазинах людям будуть продавати вже освячені паски. А погодження на це повинні отримати виробники і працівники магазинів у госпотребслужбы.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, греко-католики освятили паску в масках через паркан - обійшлось без поцілунків руки і хреста.

Як повідомляв Знай.uа, українцям сказали, як не принести додому заразу після походу до супермаркету - сотні людей на день.

Знай.uа писав, Джоан Роулінг випустила трохи чарів на школярів, зачинених на карантин - "Гаррі Поттер вдома".