В Україні знову перенесли весняний призов. Тепер він пройде в травні-липні 2020 року. Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні Кабміну, а повідомив про це нардеп Гончаренко.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призов у 2020 році на строкову військову службу. Початок весняного призову з квітня пересунули на травень.

Указ Зеленського про військовий призов опублікували на сайті глави держави. Дати призову змінили: він не почнеться у квітні 2020-го.

Призов стартуватиме у травні та закінчиться у липні. Такі зміни пов'язані із карантинними заходами в Україні.

Згідно з документу, зміни в раніше опубліковане розпорядження про роботу призовної кампанії в квітні-червні 2020 року, перенісши терміни весняного призову на травень-липень 2020 року.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Призовники, скріншот: YouTube
Призовники, скріншот: YouTube

Нагадаємо, для українських призовників з'явилася інформація офіційного порядку. Стало відомо, що в Україні на час дії карантину призупинили всі заходи щодо призову громадян на строкову військову службу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Сухопутних військ ЗСУ у мережі Facebook: "За розпорядженням Командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Олександра Сирского військовими комісаріатами та територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки на час дії карантину припинені заходи щодо призову громадян на строкову військову службу, пов'язані з викликом призовників до призовних дільниць та обласних збірних пунктів, — до окремого розпорядження", — написали в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Харківщині перенесли призов в армію з-за карантину - знімайте берци

Як повідомляє портал Знай.ua На Донеччині вибухнула потужна хвиля обстрілів, ВСУ повідомили про непоправні втрати

Також Знай.ua писав, що Прикрив своїм тілом товариша, а сам загинув — Зеленський присвоїв Героя України посмертно