протягом більше 30 днів карантину Україні близько 1-1,3 мільйони людей втратили постійне місце роботи, що веде за собою втрату доходу у громадян. А ось загальна кількість безробітних досягла 2,5-2,8 мільйони людей.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Торгово-промислової палати України.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

"За оцінками Торгово-промислової палати України, рівень безробіття нині становить 13,7-15,4%. Це найвищий показник за останні 15 років", - заявив керівник організації Геннадій Чижиков.

За словами Чижикова, в підрахунках також врахували трудових мігрантів, що повернулися в Україну з-за кордону.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

"Опитування Торгово-промислової палати показало, що 26% компаній планують скорочення персоналу, ще 30% ще не прийняли остаточного рішення", - додав глава палати.

За інформацією Держслужби зайнятості, за час карантину роботу втратили не менше 70 тисяч українців — це ті, хто став на облік у службі. Однак під час карантину отримати статус безробітного стало простіше, достатньо подати дистанційно дві заяви. Виплата допомоги по безробіттю призначається з першого дня реєстрації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за що українці зможуть не платити протягом карантину — мобільний зв'язок, кредити, штрафи.

Як повідомляв Знай.uа як оплатити комуналку на карантині онлайн — прості інструкції.

Знай.uа писав, пенсійний фонд України в смартфоні — як працюватиме новий мобільний додаток.