Радник міністра внутрішніх справ України Юрій Тандит вчергове попередив українців про те, що правоохоронці штрафуватимуть усіх, хто буде порушувати карантин та прийде святити паску до церкви.

Так, за його словами, поліцейські не допустить провокацій та масового скупчення людей у церквах під час Великодніх богослужінь. А щодо злісних порушників, то при першому їх виявлених з ними буде проведено роз'яснювальну роботу, а вже при повторному порушенні – протокол і штраф у розмірі від 17 тисяч гривень.

Великдень та коронавірус
Великдень та коронавірус / Pixabay

Водночас в МВС нагадали, що під час святкових богослужінь в церкві буде перебувати не більше десяти людей, і мова йде не про самих прихожан.

"Під час богослужінь у церкві можуть бути максимум 10 осіб - люди, які забезпечують службу і допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн", - розповів Юрій Тандем.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Він додав, що парафіяни можуть зайти в храм після служби, але і тут є обмеження. Якщо церква невелика – то по одній людині, якщо велика – не більше двох.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пенсійний фонд України в смартфоні — як буде працювати новий мобільний додаток.

Як повідомляв Знай. ua, українці перетворюються на жебраків - опитування показали масштаб катастрофи.

Також Знай. ua писав, що за що українці зможуть не платити протягом карантину — мобільний зв'язок, кредити, штрафи.