З'явилася інформація, що в Україні в більшості храмів богослужіння на Великдень під час карантину пройшли без порушень. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

Тисячі українців прийшли на Великдень в церкві, фото: Обозреватель
Тисячі українців прийшли на Великдень в церкві, фото: Обозреватель

Так, всього по Україні зафіксовано 19 випадків недотримання умов карантину. Великодні богослужіння проводилися у 13 658 храмах у всіх регіонах України.

Також публічну безпеку і порядок забезпечували 26,5 поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії.

"Участь у богослужіннях взяли майже 130 000 громадян. І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і прислухалися до наших закликів дотримуватися карантину. Втім, протягом доби зафіксовані випадки присутності більше 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту в 19 культових спорудах на території 13 областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи і почали одне кримінальне провадження. Інші матеріали ретельно вивчаються для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі", - розповів глава Нацполиції Ігор Клименко.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Великдень
Великдень / Pixabay

Слід зазначити, що порушення були зафіксовані в Донецькій області – 4, у Дніпропетровській і Запорізькій – по 2, у Києві, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях – по 1.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що для читачів підготували привітання з Великоднем в прозі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "слуги народу" привітали українців з Великоднем.

Також "Знай.ua" писав, що Епіфаній підказав віруючим, як освятити великодні паски будинку.